Author: on the way to wonderland
•19:49


A, B’yi gördü ama B’nin ona baktığı yoktu.

B’nin ona bakmasını, onunla göz göze gelmeyi beklerken onun yüzünü tüm ayrıntısıyla inceliyordu. Yanağında lekeler vardı; anlaşılan bugün makyaj yapmamıştı B. Pürüzsüz bir yanağa baksa bu derece etkilenmeyeceğini biliyordu A. Anında, sıkıntısı yüzüne vurmayan bir kızın şımarık olduğuna kanaat getirdi. Evet, lekeler güzel görünüyorlardı gözüne.

B çayından bir yudum daha alırken A yerinde kıpırdandı. Kalkıp masasına yönelmeyi, çantasının büyüklüğü yüzünden bulamayacağı çakmağını aramasına bir son vermek için sigarasını yakmayı düşündü. Ne kadar da bayağı ve bayat bir numaraydı bu. Vazgeçti. Kim elini kolunu sallayarak onu rahatsız etme hakkını vermişti ki ona.

A, B’ye bakmayı sürdürdü ama B’nin ona hala baktığı yoktu.
Sonunda B’nin çantasından bulduğu çakmağın alev alışıyla, kızın yüzünün ne kadar da güzel parıldadığını düşündü. Ama bir anda korkmuştu; kızın yüzüne düşen perçemler ateşe o kadar yakındı ki, saçlarının yanacağından korktu. Ah sonunda ateş söndü ve B güvende.

Kalktı, B’nin yanına gitti ve ona “Seni seviyorum” dedi. Kıza konuşma fırsatı vermeden arkasını dönüp masasına kuruldu ve bir sigara yaktı. B’nin zor durumda kalmasını istemiyordu. Kızın boş bakışlarından o kadar belliydi ki söyleyecek bir şeyinin olmadığı. Üstünde durmadı. A bu cümleyi doğal bir şeymiş gibi söylemişti ve yerine dönmüştü. Sigarasını içerken sevgiden elleri uyuştu.

B ona hala anlamsızca ve boş bakıyordu. Çayını alelacele bitirmek yerine içmedi, masada bıraktı yarım çay bardağını, sigarasını söndürdü ve çantasını toparladı. Göz ucuyla A’yı kontrol ediyordu ama A sakince orada oturuyordu. Kantinden çıkana kadar güvende olamayacakmış gibi tedirgindi ve A, bu gerginliği onun yüzünde görebiliyordu.

B çantasını koluna astı ve ayağa kalktı. A’ya baktı, arkasını döndü ve gitti.
A, B’nin arkasından baktı ve gülümsedi.

This entry was posted on 19:49 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

1 yorum:

On 2 Mart 2010 01:22 , anula dedi ki...

Ben B'yi seviorum...Çünkü; gidebildi...

Sonuç : Masal Bitti !!!